Tuesday, November 10, 2009

RONASUTRA MINERAL POWDER PLG HOT.BUKAN SEPERTI BEDAK COMPACT BIASA XD



HARGA: RM45 skali POS EKSPRES

ok nk melengkap kecomelan dan kesihatan kulit muka anda, sabun kite dah ade (cyleina), so skang kite try bedak mineral plak..mineral powder ni best tau bukan cam bedak biasa..lebih mesra dgn kulit, n xmenutup pori2 muka..it blends well dgn minyak muka anda nanti.


* Diperbuat dari 100% tanah galian asli & bahan mineral terpilih untuk melindungi, merawat dan merapi wajah anda. Berfungsi sebagai pelindung matahari, foundation serta bedak solekan. Bebas talkum, bahan sintetik, minyak, pengawet & pewangi.

* Melindungi kulit dari sinar UV matahari, habuk, kotoran & bakteria.

* Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan oleh "peeling", pori kulit yang besar serta kulit berminyak/kering.

* Sesuai untuk semua jenis kulit, umur & jantina.

* Boleh dipakai pada waktu tidur tanpa mudarat.

* Merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan. Tidak perlu gunakan "foundation" berasingan. Serbuk halus & lembut, tidak kelihatan bertepung. Tahan lama & menghalang kulit dari berminyak.

* Formula halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/haji.

* Tiada tarikh luput.

Ronasutra Mineral Powder 'Mocha' (05)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Mocha - for yellowish/reddish darker skin tones.



Ronasutra Mineral Powder 'Honey' (04)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Honey- for reddish, medium skin tones.


Ronasutra Mineral Powder 'Natural Buff' (03)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Natural buff for yellowish, medium skin tones.


Ronasutra Mineral Powder in 'Sawo Yellow' (02)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Sawo Yellow - for yellowish, fairer skin tones.


Ronasutra Mineral Powder in Cream Peach (01)
2-in-1 Foundation & Powder made from 100% minerals. Cream Peach for pinkish, fairer skin tones.

BEST SELLER:
NATURAL BUFF :thumbs:

Hanya satu produk untuk memenuhi keperluan anda!


Cara Penggunaan :

Tips utk menggunakan mineral makeup ni. Kebanyakan daripada pengguna masih lagi tidak biasa dgn penggunaan mineral makeup. Takut kalau tersalah guna, akan mengakibatkan pembaziran & nampak kurang natural.

Menggunakan mineral make up sepatutnya digunakan bersama brush iaitu KABUKI brush. Kabuki brush ni sgt lembut, meratakan mineral powder (menutup pores dgn efektif) & menjimatkan penggunaan mineral powder. Tapi disebabkan harga KABUKI brush ni agak mahal, tak ramai yg nak melabur semata2 utk brush. But brush is one of the important factor when using mineral makeup.

  1. Sapukan moisturizer ke muka sebelum menggunakan mineral powder.
  2. Goncangkan bekas powder yg bertutup dan gunakan brush/span. Tuangkan powder melalui lubang kecil bekas tu ke penutupnya.
  3. Gunakan brush kecil (brush utk eyeshadow),untuk menutup cela atau parut dimuka anda. (Seperti guna concealer)
  4. Kemudian tekan brush (foundation brush/brush besar)atau span pada bekas penutup dan tekan hujung brush/span pada setiap bahagian seperti tengah dahi, pipi kiri kanan, dagu & hidung.
  5. Rata/Sapukan powder menggunakan brush secara sapuan bulatan (circular motion) sehingga semua powder pada muka anda telah kelihatan rata. Kalau menggunakan span, ratakan sapuan ke bawah.
  6. Anda boleh mengulang langkah diatas utk mendapatkan kemasan yg anda ingini terutamanya di bahagian bawah mata atau seluruh muka dan leher.
  7. Anda boleh juga menggunakan 2 jenis ton warna utk melakukan shading...bagi mendapatkan ton wajah serta bentuk wajah yg anda ingini:

*Contohnya, utk shading di bahagian pipi gunakan ton warna sedikit gelap dari ton yg digunakan pada base kulit anda. (shading gelap di tepi pipi utk efek muka sedikit tirus). Utk kulit cerah yg sgt pucat, selepas guna base 01 yg sesuai dgn warna kulit, boleh gunakan sedikit ton 02 atau 03 utk menambahkan sedikit warna kulit.
*Selepas 20-30mins sapuan mineral powder, kulit anda akan kelihatan lebih natural kerana minyak muka anda telah sebati dgn mineral powder ini.

APE KATE PENGGUNA RONASUTRA:
mel :
Mel Berkata:

ronasutra mmg bagus i pakai dah dekat 6 bulan. my frens seme dah tukar pada ronasutra, padahal we all dulu seme jenis pakai MAC and Lancome shj. my auntie jual ronasutra ni and dia kata banyak VIP pakai senyap2 je. awal2 bila pakai bedak ronasutra ni lain, nampak natural tapi cover, tak bertempek. pastu nmpk muka gerenti segar (walaupun tak cukup tidor). Tapi paling power i pernah nmpk sorang student ni komen jerawat batu dia hilang dalam 1 bulan pakai ronasutra. Apa2 pun paling bagus try la sendiri :D

3 comments:

misshoho said...
This comment has been removed by the author.
mia bouvier said...

hello.I wish to buy one.How to confirm it?can I get it from any beautyshop or only you sell them thru ON9?

nurin lens said...

mia, sorry just read ur comment here.
if u wan to buy just send me email at nuin83@gmail.com
maybe u can find at any beauty shop but i'm unsure where, but if u would like to get the original stuff, u can buy from me.=)

KLIK! KLIK!!

boleh hubungi saya untuk membeli emas public gold: 0142502356

POP C LENS RM40 PER PAIR (ONLY READY STOCK)

geo models =)